Hovězí s bramborem na bylinkách
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
 - 400 g Rajčata
 - 300 ml Víno červené
 - 80 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 6 stroužek Česnek
 - 1 kg Brambory vařené
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Provensálské koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 920 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 95.2 mg
 - Draslík 1969.8 mg
 - Vláknina 14618.8 mg
 - Vitamín A 14618.8 mg
 - Vitamín B6 2.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nasolíme a necháme 1 hodinu uležet. Potom ho utřeme dosucha a svážeme jako rolku, potřeme olejem, opepříme a obalíme do alobalu s kořením. V pekáči rolku polijeme olejem, podlijeme vínem, přidáme čtvrtky cibule, stroužky česneku a kousky rajčat. Vše dusíme zakryté 1 a 1/2 hodiny na 180 °C doměkka.
 - 
                                2
Maso poté necháme 10 minut stát pod alobalem. 8 lístků bazalky a trochu petrželky nasekáme nadrobno a nasypeme na maso.
 - 
                                3
Výpek v hrnci povaříme, až se zredukuje na polovinu.
 - 
                                4
Maso okamžitě podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.