Losos v hořčično-bramborové krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 734 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 192.5 mg
 - Draslík 2349 mg
 - Vláknina 19667.5 mg
 - Vitamín A 19667.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 266.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odstraníme vnější listy kapusty, hlávku rozčtvrtíme, odstraníme košťál a kapustu nadrobno nakrájíme. Krátce spaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme.
 - 
                                2
V horkém másle zesklovatíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kapustu, podlijeme 200 g smetany a provaříme.
 - 
                                3
Lososa očistíme, osolíme a opepříme. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Horní stranu rybích filetů potřeme hořčicí a navrstvíme bramborovou hmotu, vložíme na horký olej bramborovou hmotou směrem dolů a na mírné teplotě pečeme 6-8 minut, obrátíme a 1-2 minuty dopékáme.
 - 
                                4
Mezitím na másle osmahneme očištěné houby, přidáme nadrobno nakrájenou pažitku, osolíme a chvíli opékáme. Zbývající smetanu ušleháme, přidáme do kapusty a ochutíme solí a čerstvě nastrouhaným oříškem. Kapustu rozdělíme na talíře, nahoru položíme lososa a ozdobíme liškami.