Těstoviny s mořskými plody v bylinkové omáčce
Suroviny
- 220 g Hřebenatka
 - 50 g Petržel - nať
 - 450 g Těstoviny Fusilli
 - 40 g Sýr Gruyére
 - 25 g Sýr Parmezán
 - 220 g Krevety tygří - loupané
 - 550 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 8 ks Cibulka jarní
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1068 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 479 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 242.4 mg
 - Draslík 410 mg
 - Vláknina 10988.2 mg
 - Vitamín A 10988.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším kastrolu zahříváme šlehačku k bodu varu, ale nevaříme. Poté při nižší teplotě smetanu vaříme s nadrobno pokrájenými cibulkami, tymiánem a petrželkou, které jsme rovněž drobně nasekali. Zhruba po 7 minutách varu omáčku odstavíme.
 - 
                                2
V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme je a vrátíme zpět do hrnce. Vlijeme k nim omáčku a oba sýry (sýr Gruyére můžeme nahradit ementálem), které jsme jemně nastrouhali. Směs dobře promícháme a necháme na teple.
 - 
                                3
Na pánvi na oleji zhruba 2 minuty smažíme vyloupané krevety a hřebenatky.
 - 
                                4
Těstoviny s omáčkou vsypeme na mísu, přidáme krevety s hřebenatkami, zdobíme posekanými bazalkovými lístky a ihned podáváme.