Perníkové sušenky
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 175 g Cukr krupice
 - 100 g Med včelí
 - 125 g Máslo čerstvé
 - 125 g Mandle mleté
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 kávová lžička Mléko polotučné
 - 2 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
 - 0.5 kávová lžička Koření perníkové
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 hrst Ořechy vlašské
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 52.1 mg
 - Draslík 188.8 mg
 - Vláknina 4372.2 mg
 - Vitamín A 4372.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse promícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilkovou tresť, koření, med, žloutek, mléko, máslo a mleté mandle. Vařečkou nebo hnětačem zpracujeme měkké těsto.
 - 
                                2
Na pracovní ploše z těsta vyválíme plát silný asi 5mm. Vykrajujeme různé tvary sušenek, urovnáme je na plech, potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme nasekanými oříšky.
 - 
                                3
Perníčky pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme na plechu asi 5 minut prochladnout.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                

