Křupavé sardinky v mátě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 24.8 mg
 - Vláknina 3248.9 mg
 - Vitamín A 3248.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej, citrónovou kůru, mátu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a očištěné sardinky bez hlavy smícháme a ryby ve směsi obalíme. Necháme v chladu marinovat min.30 minut.
 - 
                                2
Potom sardinky obalíme v mouce a osmažíme z obou stran dozlatova.
 - 
                                3
Podáváme s dílky citrónu.