Losos s marinovanými pečenými paprikami
Suroviny
- 50 g Strouhanka
 - 125 ml Olej olivový
 - 200 ml Víno bílé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 6 ks Rajčata
 - 3 ks Paprika červená
 - 6 ks Ančovička - filety
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 kg Losos - filety
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 343 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 113.7 mg
 - Draslík 1026 mg
 - Vláknina 4277 mg
 - Vitamín A 4277 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky nakrájíme na proužky silné cca 5 cm. Cca 5 minut je pečeme slupkou nahoru do zhnědnutí. Poté vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Oloupeme slupky.
 - 
                                2
V misce smícháme olivový olej, nahrubo nasekanou bazalku, sušené oregano, najemno nakrájený česnek, 4 ančovičky, ochutíme solí a pepřem a přidáme připravené papriky. Zakryjeme a necháme cca 20 minut marinovat v lednici.
 - 
                                3
Rajčata rozpůlíme, potřeme olejem a poprášíme strouhankou. Rozložíme je na olejem vymazaný plech. Na plech dáme také filety z lososa, osolíme, opepříme dle chuti a zakápneme vínem. Plechy vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Ryby pečeme cca 8 minut, do změknutí rajčat a zezlátnutí strouhanky.
 - 
                                4
Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou, poklademe paprikami, dozdobíme zbylými ančovičkami a doplníme pečenými rajčaty.