Jehněčí roláda s rozmarýnovou šťávou
Suroviny
- 650 g Jehněčí maso
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 100 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 125 g Sýr Feta
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 2 kávová lžička Balsamico ocet
 - 2 kávová lžička Cukr moučkový
 - 2 kávová lžička Rozmarýn sušený
 - 2 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 296 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 93.8 mg
 - Draslík 398.7 mg
 - Vláknina 2855 mg
 - Vitamín A 2855 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1030.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí řízky (o hmotnosti asi 650 g) položíme na rovnou plochu, namažeme dijonskou hořčicí, na ně rozprostřeme čerstvý špenát, nadrobno nakrájená sušená rajčata, nadrobenou Fetu, osolíme a opepříme. Pak maso zamotáme do rolády, převážeme kuchyňskou nití.
 - 
                                2
Z olivového oleje, prolisovaného česneku a sušeného rozmarýnu umícháme směs, kterou potřeme zavinutou roládu, položíme ji na rošt pekáče do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30 - 40 minut.
 - 
                                3
Na mírném ohni v kastrůlku přivedeme k varu 250 ml hovězího vývaru, 2 lžičky balzamikového octa, 2 lžičky moučkového cukru, 1 lžičku sušeného rozmarýnu a vaříme 4 - 5 minut, až se část tekutiny vyvaří.
 - 
                                4
Upečené maso vytáhneme z trouby, zabalíme do fólie, necháme 10 minut zabalené a pak nakrájíme na plátkuy.