Polévka z rajčat s rybou
Suroviny
- 100 g Losos uzený
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 2 krajíc Chléb konzumní
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 dl Vývar zeleninový
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 925 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 42.1 mg
 - Draslík 838 mg
 - Vláknina 7984.5 mg
 - Vitamín A 7984.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, nakrájenou cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět, pak přidáme sterilovaná rajčata i se 3ťávou a trochu je rozmačkáme. Do hrnce přilijeme zeleninový vývar, polévku ochutíme pepřem a solí a pomalu 15 minut vaříme. Rajčata v hrnci na konci vaření rozmixujeme.
 - 
                                3
Chléb nakrájíme na kostičky a opražíme zprudka na pánvi bez tuku.
 - 
                                4
Uzené rybí maso natrháme na malé kousky. Omytou a okapanou pažitku nasekáme najemno.
 - 
                                5
Polévku rozlijeme do talířů nebo misek, posypeme usmaženými kostičkami chleba a kousky ryby, na střed dáme lžíci zakysané smetany, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.