Zapékaná treska v majonézové krustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 506 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 85.5 mg
 - Draslík 1158 mg
 - Vláknina 7500.3 mg
 - Vitamín A 7500.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 6.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oškrábané brambory pokrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a zasypeme kmínem. Poskládáme do zapékací misky. Navrch přidáme pokrájené kousky másla. Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček s brambory vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
 - 
                                2
Nadrobno nasekáme oloupanou cibuli a vhodíme ji na pánev, kde ji na oleji osmahneme. Osušíme rybí filety z tresky a rozkrájíme je na kousky, které vložíme do pekáčku na částečně zapečené brambory, které jsme vytáhli z trouby. Vložíme k nim osmahnutou cibulku a majonézu. Pekáč vrátíme do trouby a pečeme ještě 20 minut. 5 minut před koncem pečení povrch zasypeme strouhankou, která vytvoří křupavou kůrčičku.