Lečo z čerstvé zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 16.2 mg
 - Draslík 370.2 mg
 - Vláknina 5400 mg
 - Vitamín A 5400 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriku očistíme, omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajčata opláchneme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Sádlo rozehřejeme v kastrolu, přidáme cibuli a krátce podusíme. Poté přisypeme papriku a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme rajčata, ochutíme solí a udusíme doměkka.
 - 
                                3
Horkou směs ihned rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.