Koprový koláč
Suroviny
- 42 g Droždí sušené
 - 250 g Tvaroh jemný
 - 500 g Mouka polohrubá
 - 125 ml Zakysaná smetana
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Kopr čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 910 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 270 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 99 g
 - Cholesterol 236.5 mg
 - Draslík 328.6 mg
 - Vláknina 14959.8 mg
 - Vitamín A 14959.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek.
 - 
                                2
Vmícháme do mouky, přidáme olej, sůl, vejce a vypracujeme těsto, které necháme vykynout v teple.
 - 
                                3
Smícháme tvaroh se smetanou, žloutkem a nasekaným koprem.
 - 
                                4
Osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Vykynuté těsto rozválíme a přeneseme na plech.
 - 
                                6
Potřeme náplní a dorůžova upečeme.