Vepřový guláš s kysaným zelím
Suroviny
- 300 g Zelí kysané
 - 600 g Vepřová plec
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Kmín celý
 - 0.25 l Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 684 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 141.9 mg
 - Draslík 795.4 mg
 - Vláknina 3929 mg
 - Vitamín A 3929 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, podusíme na části sádla. Přidáme očištěné maso nakrájené na kostky, osolíme a bez podlévání dusíme do vysmahnutí šťávy.
 - 
                                2
Poté přimícháme papriku, zamícháme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme téměř do měkka. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme překrájené, vymačkané zelí a dusíme.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme ze zbytku sádla a hladké mouky jíšku a ještě horkou ji přimícháme do guláše. Vaříme ještě zhruba 8 minut.
 - 
                                4
Na závěr přimícháme smetanu a guláš necháme přejít varem.