Kuře podle M. D. Rettigové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kuře
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 966 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 324.8 mg
  • Draslík 876.8 mg
  • Vláknina 3233.1 mg
  • Vitamín A 3233.1 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře rozčtvrtíme a opepříme. V kastrole na rozehřátém másle maso po obou stranách opečeme.

  • 2

    Potom přidáme nasekanou cibuli, necháme ji s masem osmahnout a mírně podlité dusíme doměkka.

  • 3

    Před koncem dušení posypeme kuře nastrouhanou citronovou kůrou ze čtvrtky citronu.

  • 4

    Po odstavení z ohně přilijeme do šťávy citronovou šťávu.

Komentáře k receptu