Kuřecí prsa s fazolkami
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
 - 300 g Kuřecí prsa
 - 150 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 634 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 123.4 mg
 - Draslík 794.2 mg
 - Vláknina 5668.3 mg
 - Vitamín A 5668.3 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky omyjeme, vložíme do vody se špetkou soli a cca 5min povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejem lžíci másla a krátce na něm orestujeme nadrobno nasekaný česnek. Poté přisypeme fazolky a majoránku a restujeme ještě cca 4min. Uchováme teplé.
 - 
                                3
Maso omyjeme, osušíme, případně rozkrojíme na menší plátky. Z obou stran ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme zbytek másla a maso po obou stranách osmahneme. Steaky vyjmeme a uchováme v teple s fazolkami.
 - 
                                4
Do pánve vlijeme vývar a vaříme dokud se tekutina neodpaří cca na polovinu množství. Mouku promícháme s trochou másla, přidáme k vývaru a mícháme dokud se máslo nerozpustí a omáčka nezhoustne. Ochutíme citronovou šťávou a vmícháme smetanu. Dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                5
Maso podáváme s fazolkami, přelité smetanovou omáčkou.