Srbská omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 492.5 mg
  • Draslík 643.1 mg
  • Vláknina 4139.8 mg
  • Vitamín A 4139.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka a přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a na plátky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

  • 2

    Vejce rozšleháme, osolíme a vlijeme na vymaštěnou pánev, vidličkou vejce srazíme a sklepneme k okraji pánve. Do středu omelety vložíme udušenou zeleninu, omeletu svineme a vyklopíme na ohřátý talíř.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu