Vepřové kotlety se sýrem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 128.5 mg
  • Draslík 432.1 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a od kosti nařízneme kotlety.

  • 2

    Naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách.

  • 3

    Nastrouháme tvrdý sýr a smícháme se smetanou.

  • 4

    Rozehřejeme na pánvi máslo a do měkka opečeme po obou stranách.

  • 5

    Vymažeme máslem zapékací mísu, rozložíme do ní kotlety.

  • 6

    Potřeme směsí smetany a sýru.

  • 7

    Ve středně vyhřáté troubě zapékáme do zlatova 15 minut.

  • 8

    Jako přílohu podáváme brambory či těstoviny.

  • 9

    Doplníme čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu