Vepřové kotlety se sýrem a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 163 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 128.5 mg
 - Draslík 432.1 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme a od kosti nařízneme kotlety.
 - 
                                2
Naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách.
 - 
                                3
Nastrouháme tvrdý sýr a smícháme se smetanou.
 - 
                                4
Rozehřejeme na pánvi máslo a do měkka opečeme po obou stranách.
 - 
                                5
Vymažeme máslem zapékací mísu, rozložíme do ní kotlety.
 - 
                                6
Potřeme směsí smetany a sýru.
 - 
                                7
Ve středně vyhřáté troubě zapékáme do zlatova 15 minut.
 - 
                                8
Jako přílohu podáváme brambory či těstoviny.
 - 
                                9
Doplníme čerstvou zeleninou.