Vepřová plec s kedlubnami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 91.5 mg
 - Draslík 689.4 mg
 - Vláknina 6340.2 mg
 - Vitamín A 6340.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso a za stálého míchání osmahneme.
 - 
                                2
Zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme, osolíme, okořeníme a dusíme téměř doměkka. K masu přidáme oloupané na plátky nakrájené kedlubny a cca 10 minut podusíme.
 - 
                                3
Středové lístky kedluben spaříme, jemně rozsekáme a přidáme k masu.
 - 
                                4
Posypeme petrželkou a podáváme s brambory nebo knedlíkem a salátem.