Hruškový džem se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
 - Sacharidy 120 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 120 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 239.8 mg
 - Vláknina 20116 mg
 - Vitamín A 20116 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Čtvrtky pokrájíme ještě na menší kousky. Ihned je smícháme s citronovou šťávou a nahrubo rozmělníme.
 - 
                                2
Zázvor oloupeme, rozkrájíme na kostičky a zamícháme do hruškového pyré.
 - 
                                3
Pyré odvážíme a dáme do hrnce, přidáme potřebné množství želírovacího cukru a celou skořici. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Vyjmeme skořici a horký džem naplníme do čistých sklenic, které uzavřeme, otočíme dnem vzhůru na 15 minut.