Anna brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 211 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 730.5 mg
 - Vláknina 9130 mg
 - Vitamín A 9130 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem. Brambory nakrájíme na tenké plátky a vysušíme je. Dno zapékací mísy poklademe vrstvou brambor, pokapeme máslem a posypeme čtvrtinou sekaného oregana a tymiánu. Osolíme a opepříme. Takto pokračujeme ve vrstvení, dokud vše nespotřebujeme. Horní vrstvu brambor pomažeme máslem a zapékací mísu zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme 90 minut při teplotě 190 stupňů Celsia.
 - 
                                2
Brambory musí být zlatavé. Ihned podáváme.