Fazolky připravované nakyselo
Suroviny
- 600 g Fazolové lusky zelené
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 500 g Brambory
 - 20 g Kopr čerstvý
 - 600 ml Hovězí vývar základní
 - 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 2 špetka Sůl
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 557 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 70 mg
 - Draslík 965.7 mg
 - Vláknina 14623 mg
 - Vitamín A 14623 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánev vložíme máslo a hladkou mouku a usmažíme si světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem a vše promícháme. Ponecháme 10 minut provařit. Pak zalijeme smetanou a přidáme omyté a na menší kousky nakrájené zelené fazolky, které jsme předtím krátce povařili ve vařící osolené vodě. Přidáme cukr a ocet podle chuti.
 - 
                                2
V osolené vodě si ve druhém hrnci uvaříme brambory, které nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je k fazolkám. Kopr nasekáme nadrobno a posypeme jím fazolky.