Čerstvý kopr naložený v soli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 27 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4883 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 462.3 mg
- Vláknina 2625 mg
- Vitamín A 2625 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý kopr dobře propláchneme vodou, pokrájíme na malé kousky a osolíme cca 80 g soli. Důkladně promícháme, namačkáme do sklenice a zasypeme zbytkem soli.
-
2
Sklenici převážeme dvojitým celofánem a uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 04.10.2015 14:45:32
Čerstvý kopr ze zahrádky taky nakládám do soli, tak můžu recept doporučit. Samozřejmě má jinou chuť než sterilovaný a taky jinou, než např. zmražený. Nakládám i jiné natě a vždy tak nějak pro jistotu dávám spíš o malinko více soli než méně. Vlastním kuchařku o konzervování a tam je uvedeno 150 g soli na 500 g kopru nebo jiných natí, ale dávám tak 120 g. Sklenice překryju potravinářskou fólií a dám kovové šroubovací víčka. Skladuji v chladu, mám studený sklep. Využívám spíš menší skleničky a pak při přípravě jídla nesolím, případně až nakonec pokud je třeba. Kopr je opravdu dost slaný, tak pozor na to!
Odpovědět