Vařené kysané zelí moravské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 15.9 mg
 - Draslík 371.2 mg
 - Vláknina 6366.5 mg
 - Vitamín A 6366.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kysané zelí neproplachujeme, nakrájíme jej a dáme vařit. Přidáme sůl, kmín, cukr a dle možností i kůži ze slaniny.
 - 
                                2
Když máme zelí poloměkké, uděláme si na nakrájené cibuli světlou jíšku a zelí jí zahustíme.
 - 
                                3
Nebo můžeme zelí omastit zpěněnou cibulkou a zahustit zátřepkou ze smetany.