Kapustový špenát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 890 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 8.6 mg
 - Draslík 706 mg
 - Vláknina 6267.5 mg
 - Vitamín A 6267.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 196.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Otrháme listy kadeřávé kapusty, vykrojíme žebra, listy vložíme do vroucí osolené vody a zhruba 7 minut povaříme. Listy scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, rozmícháme v tuku a usmažíme cibulovou jíšku. Kapustové listy posekáme na jemno, přidáme do pánve, zalijeme mlékem, provaříme, ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a podusíme, až špenát zhoustne.