Kuře na paprice II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1056 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 76 g
 - Sodík 97196 mg
 - Bílkoviny 82 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 349.8 mg
 - Draslík 960.9 mg
 - Vláknina 2034 mg
 - Vitamín A 2034 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 72.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuře rozčtvrtíme a osolíme.
 - 
                                2
Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přimícháme papriku (nesmí zhnědnout) a na tento základ vložíme kuře. Opečeme je po obou stranách, poté podlijeme a za častého obracení dusíme do měkka. Měkké kuře vyjmeme a vložíme do jiného kastrolu na teplo.
 - 
                                3
Do šťávy přidáme oloupaná rozkrájená rajčata, podusíme je, přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a omáčku necháme přejít varem. Hotovou omáčku přecedíme na kuře.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme jemné noky, knedlíky ze žemlí nebo rýži.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            

