Pita s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 783 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 303.6 mg
 - Draslík 97.1 mg
 - Vláknina 2330.9 mg
 - Vitamín A 2330.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 192.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na tuto pitu nejdříve připravíme náplň.
 - 
                                2
V pánvi rozpustíme 5 lžic másla a do něj vmícháme hladkou mouku.
 - 
                                3
Přidáme 2 dl mléka a za stálého míchání vaříme asi 5 minut.
 - 
                                4
Osolíme, opepříme a necháme vychladnout - občas promícháme, aby se nám neudělal na povrchu škraloup.
 - 
                                5
Do vychladlé omáčky postupně zamícháme vejce a nastrouhaný balkánský sýr.
 - 
                                6
Z listového těsta vyválíme 6 tenkých placek v průměru asi 25 cm. Na plech vymazaný máslem opatrně položíme první plát těsta, potřeme rozpuštěným máslem a 1/5 náplně se sýrem.
 - 
                                7
Na náplň znovu položíme druhý plát těsta, potřeme máslem a náplní. Takto opakujeme, ale poslední šestý plát těsta jen potřeme máslem.
 - 
                                8
Vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme 40-45 minut při 200 °C.
 - 
                                9
Teplou pitu nakrájíme na porce a servírujeme s rajčatovým salátem.
 - 
                                11