Krocan plněný olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1134 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 1611 mg
 - Bílkoviny 118 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 405.3 mg
 - Draslík 1554.3 mg
 - Vláknina 3750 mg
 - Vitamín A 3750 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchaného krocana očistíme, omyjeme a dobře prosolíme.
 - 
                                2
Potom ho naplníme černými olivami a zašijeme.
 - 
                                3
Položíme ho na pekáč, obložíme plátky uzené slaniny, polijeme rozpuštěným sádlem a podlijeme 2 dl vody.
 - 
                                4
Krocana pečeme při teplotě 190°C téměř 3 hodiny.
 - 
                                5
Během pečení krocana často poléváme výpekem.
 - 
                                6