Slovenské královské škubánky se škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1202 kcal
 - Sacharidy 188 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 11.6 mg
 - Draslík 1.9 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce s vařícím 1,5 litrem vody vysypeme naráz 1 kg pohankové mouky a vaříme bez míchání, jen zmírníme trochu teplotu vaření. Asi po 10 minutách jen vařečkou uvařené těsto "nadzvedneme" a vaříme dalších 15 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny, slijeme zbylou vodu, osolíme a pořádně rozmícháme do hladkého těsta.
 - 
                                2
Lžíci nabíráme škubánky, které rovnáme na talíř, posypeme nakrájenými teplými škvarky a polijeme rozehřátým sádlem.
 - 
                                3
Každý si porci dochutí solí a zlehka rozmíchá.