Žloutkové věnečky s krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 53 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 332.1 mg
 - Draslík 55.6 mg
 - Vláknina 1500 mg
 - Vitamín A 1500 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 500.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu dáme mléko a máslo a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.
 - 
                                2
Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme věnečky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Pomocí kornoutu věnečky naplníme žloutkovým krémem, složíme na sebe a pocukrujeme.
 - 
                                4
Na krém vmícháme mouku do mléka, vložíme do vodní lázně a vaříme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, přidáme žloutky, vanilkový cukr a znovu mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přimícháme želatinu namočenou ve vodě a po vychladnutí přilijeme rum.