Skořicové lívance s meruňkami a tvarohem
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 115 g Med včelí
 - 250 g Meruňky
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Tvaroh tučný
 - 30 g Cukr krupice
 - 200 ml Mléko - podmáslí
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 34 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 135.3 mg
 - Draslík 216.7 mg
 - Vláknina 4756.6 mg
 - Vitamín A 4756.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 139 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku svaříme omyté, vypeckované a na plátky nakrájené meruňky s citronovou šťávou a medem. Meruňky mají být vláčné, ale pevné.
 - 
                                2
V míse smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, s cukrem a skořicí. Vejce rozšleháme se 4 lžícemi podmáslí, vlijeme do mouky a promícháme. Nakonec vmícháme zbylé podmáslí a 60g rozpuštěného másla.
 - 
                                3
Lívancovou formu vymažeme vždy trochou másla, do důlků vlijeme těsto a lívanečky postupně smažíme po obou stranách dozlatova.
 - 
                                4
Usmažené lívance upravíme na talíře a podáváme s meruňkami v medu, ozdobené kopečkem tvarohu.