Omáčka koprová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 48 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 20.8 mg
 - Draslík 18.4 mg
 - Vláknina 145.2 mg
 - Vitamín A 145.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
 - 
                                2
Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.
 - 
                                3
Do omáčky dáme vyvařit koprové stonky a ke konci je vidličkou vyndáme.
 - 
                                4
Na závěr do omáčky zamícháme žloutky rozkvedlané v trošce mléka a nasekané koprové lístky. To již omáčku nevaříme.