Rybí taštičky
Suroviny
- 500 g Listové těsto
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 250 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 kg Filé z aljašské tresky
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 163 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 409.2 mg
 - Draslík 108.9 mg
 - Vláknina 3918.3 mg
 - Vitamín A 3918.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okořeněné rybí filé osmahneme na pánvi.
 - 
                                2
Opražíme zvlášť na másle mouku, přidáme vodu, bobkový list a nasekanou petrželovou nať.
 - 
                                3
Necháme projít varem a dáme vychladnout.
 - 
                                4
Poté přilijeme citronovou šťávu.
 - 
                                5
Rozmačkáme vidličkou filé a smícháme s pokrájenými vejci a omáčkou z mouky.
 - 
                                6
Rozválíme listové těsto a rozkrájíme na čtverečky 5x5cm.
 - 
                                7
Na každý dáme lžičku rybí směsi, složíme je - přiložíme jednu na druhou a dáme na vymazaný plech a rozšlehaným vejcem potřeme.
 - 
                                8
Dáme na 30 minut péct.