Smrže s krémovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 362 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 58.7 mg
 - Draslík 97.4 mg
 - Vláknina 18052.5 mg
 - Vitamín A 18052.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200°C. Smrže ponoříme přibližně na 5 minut do studené, řádně osolené vody (abychom z hub vypudili případný hmyz). Následně houby řádně opláchneme a osušíme. Velké smrže překrojíme napůl, malé nekrájíme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme máslo. Přihodíme houby a za stálého míchání je dusíme 15 minut. Zhruba v polovině dušení je osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu.
 - 
                                3
Následně je zalijeme zakysanou smetanou a koňakem, směs důkladně promícháme. Povaříme ji na mírném plameni, dokud nevznikne hladká krémovitá směs.
 - 
                                4
Komínky z listového těsta vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 5 minut. Po vyjmutí je naplníme houbovým krémem a ihned podáváme.