Houstičky se semínky pro celiaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 306 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 2.2 mg
 - Draslík 165.3 mg
 - Vláknina 1236 mg
 - Vitamín A 1236 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180°C. Potom si připravíme kvásek - ve vlažné vodě necháme rozpustit cukr a droždí a směs necháme na teplém místě vzejít.
 - 
                                2
Do vzkypěného kvásku přimícháme lžičku soli, olej a mouku. Do tohoto těsta vmícháme lžičku kmínu a po lžičce sezamových a slunečnicových semen. Poté z těsta lžící vykrájíme bochánky, které vysázíme na plech, vyložený pečícím papírem. Vytvořené bochánky posypeme zbylým kmínem a solí a necháme 10 minut vykynout. Po vykynutí bochánky pečeme v troubě, vyhřáté na 180°C 15 - 20 minut. Houstičky podáváme vychladlé jako pečivo.