Východočeská třená placka s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
 - Sacharidy 112 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 112 g
 - Cholesterol 184.8 mg
 - Draslík 537.8 mg
 - Vláknina 11682 mg
 - Vitamín A 11682 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Okapané borůvky mírně rozmačkáme a smícháme s moučkovým cukrem.
 - 
                                2
V míse z mouky, krupicového cukru, prášku do pečiva, vajíček, oleje a mléka vypracujeme hladké vláčné těsto.
 - 
                                3
Na plech rozprostřeme pečicí papír, těsto na něj roztáhneme, okraje zvýšíme. Na těsto rozetřeme připravené borůvky a koláč pečeme v středně vyhřáté troubě, až okraje mají zlatavou barvu.