Základní těsto na dortový korpus
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 285.2 mg
 - Draslík 239.1 mg
 - Vláknina 1752.5 mg
 - Vitamín A 1752.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo 50g rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně promícháme, aby nezůstala na dně mouka. Připravené těsto ihned vlijeme do dortové formy, vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut.
 - 
                                2
Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Potom pokračujeme v další přípravě podle receptu.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
