Nádivka z uzeného masa ( tradiční velikonoční pokrm )
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 65584 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 241 mg
 - Draslík 152.1 mg
 - Vláknina 4086.1 mg
 - Vitamín A 4086.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzené maso rozkrájíme na menší kostky a umeleme je.
 - 
                                2
Do pěny ušleháme vejce, přilijeme mléko, přisypeme strouhanou housku, přidáme namleté maso, nasekanou petrželovou nať nebo bylinky, okořeníme, dle potřeby osolíme a řádně promícháme. Směs necháme půl hodiny odstát, aby houska nabobtnala.
 - 
                                3
Do vymaštěného pekáče vložíme odstátou nádivku a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 1/2 až 3/4 hodiny.