Grilované chobotnice
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 200 g Rajčata
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 500 g Chobotnice
 - 100 g Koriandr čerstvý
 - 10 g Chilli paprička zelená
 - 60 ml Olej olivový
 - 60 ml Balsamico ocet
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 50 ml Limetka
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Česnek
 - 2 ks Cibulka jarní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 885.9 mg
 - Vláknina 8758.7 mg
 - Vitamín A 8758.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme marinádu z oleje, limetkové šťávy, nakrájené chilli papričky a nadrceného česneku. Vše promícháme.
 - 
                                2
Chobotničky podélně rozpůlíme a vložíme do marinády a v chladu necháme odležet. Marinujeme nejlépe přes noc. Brambory uvaříme doměkka, slijeme a necháme trochu zchladnout. Nakrájíme na malé koustky.
 - 
                                3
Do misky vložíme rajčata, koriandr, nakrájenou cibuli, ocet, olej, citrónovou šťávu, pepř a promícháme. Na rozehřátý gril dáme chobotničky a grilujeme z obou stran cca 3-5 minut, dokud se chapadla nezkroutí. Dáme pozor, abychom chobotnici nepřevařili, byla by tuhá.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami, listy salátu a rajčatovým salátem. Zdobíme nakrájenou jarní cibulkou.