Rybí polévka po sardinsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 620 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 72.8 mg
 - Draslík 1377.9 mg
 - Vláknina 5718 mg
 - Vitamín A 5718 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykucháme všechny ryby, odřízneme jim hlavu, vykrájíme z nich plátky a pokrájíme na kusy. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pak je hrubě nasekáme.
 - 
                                2
Do pánve nalijeme olej, přidáme papričku, nasekaný česnek, cibuli a osmažíme je, aniž bychom je nechali zbarvit. Přidáme nasekaná rajčata, osolíme, opepříme a 5 minut dusíme. Přilijeme naběračku vařící vody a dusíme ještě 2-3 minuty.
 - 
                                3
Přidáme do pánve ryby. Začneme s ďasem mořským, pak přidáme tresku a po ní ropušnici. Na mírném plameni je dusíme 8-10 minut a v polovině vaření přidáme ocásky garnátů. Posypeme polévku nasekanou petrželkou. Podáváme ji horkou s opečenými krajíčky chleba.