Lanýžová omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 320 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 653.9 mg
 - Draslík 216.1 mg
 - Vláknina 164 mg
 - Vitamín A 164 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lanýže pečlivě omyjeme a nastrouháme na velmi tenké plátky. Vejce rozšleháme, přilijeme smetanu a osolíme. Bazalku omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
 - 
                                2
Máslo rozpálíme na pánvi a plátky hub na něm smažíme po dobu 1 minuty. Poté přilijeme vaječnou směs, přisypeme bylinky a zamícháme. Osmažíme do zezlátnutí a ihned servírujeme.