Medový kuskus s mandlemi a zeleninou
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 280 g Kuskus
 - 30 g Mandle plátky
 - 60 g Baby špenát
 - 30 ml Med včelí
 - 90 ml Olej olivový
 - 500 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 2 ks Cuketa
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Petržel kořen
 - 2 ks Cibule červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 123 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 705.9 mg
 - Vláknina 21039.8 mg
 - Vitamín A 21039.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 122.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev, petržel a cukety pokrájíme na nudličky, cibuli rozkrájíme na osminky, česnek oloupeme a prolisujeme. Špenát omyjeme a necháme dobře okapat.
 - 
                                2
Kuskus zalijeme vroucí vodou a přiklopený necháme bobtnat. Olej rozpálíme a přidáme cibuli s česnekem, smažíme 3 minuty, poté přidáme petržel, cuketu, mrkev a kmín. Smažíme 10 minut, poté vlijeme med. Zeleninovou směs zamícháme do kuskusu, přidáme máslo, osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme špenát a mandle a ihned servírujeme.