Chobotničky v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1059 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 129.6 mg
 - Draslík 1251.2 mg
 - Vláknina 2631.5 mg
 - Vitamín A 2631.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 41.8 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chobotničky očistíme a oddělíme chapadélka. Těla stáhneme z kůže a i s chapadélky propláchneme pod tekoucí vodou.
 - 
                                2
Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a zpěníme na něm najemno nasekanou cibuli spolu s bobkovým listem. Přidáme najemno nakrájené filátko ančovičky, teplotu snížíme a restujeme dokud se ančovička nerozpadne. Poté přidáme nakrájené chobotničky, bazalku a rajčátka. Zalijeme naběračkou vody, ochutíme solí a pepřem. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme min. 1 hodinu.
 - 
                                3
Hotové chobotničky přelijeme i se šťávou do servírovací mísy, dozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme.