Španělská rýže s kuřetem
Suroviny
- 125 g Klobása Dunajská
 - 225 g Hrášek
 - 400 g Kuře
 - 750 ml Vývar drůbeží
 - 0.5 kávová lžička Šafrán
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 hrnek Rýže loupaná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1094 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 727 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 499.2 mg
 - Vláknina 12801.2 mg
 - Vitamín A 12801.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo rozehřejeme v pánvi se silným dnem, přidáme olej, nakrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezesklovatí.
 - 
                                2
Přidáme rýži a mícháme, dokud se rýže neobalí máslem a olejem.
 - 
                                3
Do třetiny kuřecího vývaru přidáme šafrán a nalijeme na rýži.
 - 
                                4
Přidáme papriku a přilijeme zbylý vývar.
 - 
                                5
15 minut vaříme bez poklice a občas promícháme.
 - 
                                6
Přidáme hrachové lusky, klobásu a kuřecí maso a vaříme, dokud se vývar nevstřebá.
 - 
                                7
Osolíme, opepříme a posypeme petrželí.