Bramborák pečený v troubě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 829.1 mg
 - Vláknina 12792.8 mg
 - Vitamín A 12792.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme, oloupeme a nastrouháme brambory. Zasypeme moukou, aby nezhnědly. Přidáme sůl, vejce, nakrájenou cibuli, česnek, pepř a kmín. Dobře promícháme.
 - 
                                2
Do vymazaného pekáče rozetřeme hmotu. Povrch pokapeme olejem a poklademe škvarky.
 - 
                                3
Ve vyhřáté troubě pečeme při 250 stupních.
 - 
                                4
Bramborák je hotový, když je na povrchu do zlatohněda upečený.
 - 
                                5
Krájíme na řezy a podáváme s kysaným zelím.