Tabúle z bulguru
Suroviny
- 350 g Rajčata
 - 300 g Petržel - nať
 - 126 g Bulgur
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 8 polévková lžíce Olej olivový
 - 6 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Máta
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 155 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1032.9 mg
 - Vláknina 21103.1 mg
 - Vitamín A 21103.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 160.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bulgur nasypeme do mísy, osolíme, přelijeme vroucí vodou a odložíme na cca 1 hodinu. Poté scedíme a necháme okapat na na sítu.
 - 
                                2
Rajčata namočíme do horké vody, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na malé kousky. Petrželku omyjeme a lístky nasekáme. Cibulky očistíme a celé nakrájíme na kolečka. Chilli papričky omyjeme, odstraníme semínka, česnek oloupeme a obojí najemno nasekáme.
 - 
                                3
Všechny suroviny dáme do salátové mísy, ochutíme solí, pepřem, protlakem, citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou mátou a důkladně promícháme. Odložíme na 30 minut do chladu a poté podáváme např. s pita chlebem.