Vláčný chléb z bulguru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Bulgur
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1.3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 10.8 mg
  • Draslík 60.9 mg
  • Vláknina 9643 mg
  • Vitamín A 9643 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur v žáruvzdorné misce zalijeme litrem vařící vody a necháme 20 minut stát, pak ho přecedíme přes síto a necháme okapat.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny vložíme okapaný bulgur a nalijeme 3 dl vody, přidáme máslo, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně vypečenou kůrkou, a zapneme. V průběhu hnětení je potřeba kontrolovat hustotu těsta, v případě potřeby přilijeme vodu nebo přisypeme mouku.

  • 5

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu