Míchaná vajíčka s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 242 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 368 mg
 - Draslík 243.2 mg
 - Vláknina 3069.5 mg
 - Vitamín A 3069.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chléb bez kůrky a nasekaný česnek dáme do mixéru a za přilévání vody zpracujeme na kyprou pastu.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a na prudkém ohni v něm osmahneme chřest nakrájený na 2 cm dlouhé kousky. Smažíme cca 2 minuty, než začne chřest měknout. Přidáme česnekovou pastu, papriku, ocet, sůl a dobře promícháme. Zakryjeme a při střední teplotě dusíme 3 minuty, dokud chřest zcela nezměkne.
 - 
                                3
Prošlehaná vejce vlijeme do pánve ke chřestu, zmírníme teplotu a necháme 1 minutu tuhnout. Potom podebereme tužší vaječnou vrstvu vespod, odlepíme ji ode dna a přehrneme přes syrová vejce na povrchu.
 - 
                                4
Smažíme 5 minut a postup za tu dobu několikrát opakujeme. Dle chuti osolíme a ihned podáváme.