Husí stehna s rajčaty a kapiemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 204 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0.3 mg
 - Draslík 414.8 mg
 - Vláknina 5869.5 mg
 - Vitamín A 5869.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Husí stehna omyjeme, osušíme, potřeme sladkou paprikou a solí.
 - 
                                2
V kastrolu rozpustíme sádlo, stehna osmahneme po všech stranách, polovinu tuku slijeme.
 - 
                                3
Oloupeme cibuli a rozčtvrtíme ji, osmahneme v kastrolu, přilijeme 1 dl vody, hrnec zakryjeme a pod pokličkou dusíme. Stehna obracíme a podléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                4
Rozpůlíme kapie, odstraníme jadřince a stopky, omyjeme, nakrájíme na proužky. V horké vodě blanšírujeme rajčata, poté je opláchneme studenou vodou, oloupeme a pokrájíme také na proužky.
 - 
                                5
Stehna dusíme 60 minut, poté k nim přidáme zeleninu, osolíme, opepříme, krátce podusíme.
 - 
                                6
Před podáváním můžeme stehna vykostit. Zeleninu dáme na servírovací mísu, maso položíme navrch.