Hovězí Burrito s fazolemi
Suroviny
- 375 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 1 ks Chilli paprička
 - 8 ks Tortilla
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 599 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 56.8 mg
 - Draslík 962.3 mg
 - Vláknina 25751 mg
 - Vitamín A 25751 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opékáme nudličky masa, rozdrcený česnek, nakrájenou chilli papričku a kmín za stálého míchání 5 minut. Přidáme rajčata a vše povaříme 8-10 minut. Nakonec přidáme propláchnuté, okapané fazole a směs jen prohřejeme, případně dochutíme.
 - 
                                3
Hotovou horkou směs rozdělíme na jednotlivé tortilly, které stočíme. Podáváme přelité zakysanou smetanou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                