Kuřecí maso s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1228 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 498.2 mg
  • Draslík 1065.4 mg
  • Vláknina 3823 mg
  • Vitamín A 3823 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 10.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme na kousky a marinujeme v misce s olejem a lžičkou kurkumy. Maso necháme marinovat nejlépe do druhého dne.

  • 2

    Kuřecí kousky vyjmeme z marinády a umeleme spolu s oloupaným celerem. Přidáme žloutek, sůl, pepř a kmín. Vypracujeme směs a tvarujeme z ní karbanátky.

  • 3

    Karbanátky smažíme na oleji, v němž jsme maso marinovali.

Komentáře k receptu