Papriky plněné rýží a zeleninou
Suroviny
- 500 g Paprika bílá
 - 60 g Rýže neloupaná (Natural)
 - 100 g Cibule
 - 100 g Petržel kořen
 - 100 g Mrkev kořen
 - 20 g řepkový olej
 - 100 g Protlak rajčatový sterilovaný
 - 100 g Smetana zakysaná 12%
 - 20 g Cukr krystal
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Petržel nať sušená
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 478 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 755.7 mg
 - Vláknina 24348 mg
 - Vitamín A 24348 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předem namočíme rýži.
 - 
                                2
Omyjeme papriky a zbavíme je stopek tak, abychom mohli vzniklým otvorem odstranit zrníčka a papriky plnit směsí.
 - 
                                3
Příprava směsi: Očistíme a nahrubo nastrouháme petržel a mrkev, nadrobno pokrájíme jednu papriku. Zpěníme cibuli na oleji a vložíme připravenou zeleninu a namočenou rýži. Přilijeme vodu v poměru k rýži 1:1 a asi 25 minut dusíme.
 - 
                                4
Vmícháme 1 lžíci protlaku, vejce, sekanou petržel a osolíme.
 - 
                                5
Hotovou směsí naplníme papriky a naskládáme je do kastrolu v jedné vrstvě. Zalijeme je do poloviny vodou rozmíchanou se zbytkem protlaku, okořeníme bobkovým listem a tymiánem a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka (asi 30 minut).
 - 
                                6
Hotové papriky vyjmeme a šťávu vydusíme na poloviční množství. Osladíme a dosolíme dle chuti.